Nieuws

Nieuws Nieuwtjes RolMobiel verzorgt aangepast vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking

RolMobiel verzorgt aangepast vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking

Voor wie?

Je hebt problemen om je met een gewone auto te verplaatsen? Het openbaar vervoer gebruiken lukt niet? Je kan geen beroep doen op de Minder Mobielen Centrale? Kortom, je hebt moeite om je te verplaatsen en geraakt niet meer waar je wil. Dan kan je gebruik maken van RolMobiel. Deze dienst brengt je van deur tot deur, zelfs met rolstoel.

Je kan beroep doen op RolMobiel als je een mobiliteitsbeperking hebt en woont in één van de 27 gemeentes en steden van het arrondissement Turnhout: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Hoe gebeurt het vervoer?

Een chauffeur van RolMobiel haalt je op en brengt je naar de gewenste bestemming. De aangepaste wagens hebben een rolstoellift/oprijramp en een verankeringssysteem waardoor je als rolstoelgebruiker in je rolstoel vervoerd kan worden. Je kan je gratis laten vergezellen door een begeleider. Zo wordt een familiebezoek, een raadpleging bij de dokter, een kappersbezoek, het bijwonen van een voorstelling … mogelijk.

RolMobiel rijdt elke dag van 6u30 tot 23u00, inclusief zon- en feestdagen. Je kan per rit maximaal 150 km afleggen en je begeleider reist gratis mee. Daarnaast wordt er voorrang verleend aan rolstoelgebruikers.

Tarieven

Je betaalt instapgeld en een tarief per kilometer. Dit km-tarief verschilt voor rolstoel- en nietrolstoelgebruikers. Het tarief is verschillend naargelang het totaal aantal kilometers. Je betaalt enkel de kilometers die je zelf aflegt.
Bekijk het foldertje hieronder even.

Meer weten over RolMobiel of reserveren?

Heeft u nog vragen of wil u een rit aanvragen, neem dan contact op via:

Bereikbaar iedere werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur

Downloads

Naar top Naar top