Algemene info

Serviceflats Algemene info

Residentie 'De Peulder'

De serviceflats wordt beheerd door het OCMW van Arendonk.

Het gebouw is een pand dat functioneel een geheel vormt en bestaat uit 20 individuele woongelegenheden voor zelfstandig wonende bejaarden.

De residentie is gelegen in een prachtige omgeving met een groen park waar het aangenaam is om te wandelen of te verpozen. De serviceflats liggen in de onmiddellijke nabijheid van een bushalte en de winkels, op wandelafstand van het centrum.

Daarnaast is er in het gebouw een ontmoetings- en ontspanningsruimte voorzien, een wasserette, een fietsenstalling en een afvalberging.

In het gebouw is een lift, geschikt voor rolstoelgebruikers, aanwezig.

Elke flat heeft een oppervlakte van ongeveer 54 m².

Waarom kiezen voor een serviceflat?

Je vindt je eigen woning te groot, het onderhoud van de woning of de tuin wordt een te grote last, je voelt je er eenzaam of misschien onveilig. Dan biedt een serviceflat een uitkomst. De serviceflat is voorzien van alle comfort, ze is ruim bemeten en vergt maar weinig onderhoud.

Je hebt andere mensen in de nabijheid, er is een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en bovenal is er 24u/24u welzijnsalarmering.

Indien je er nood aan hebt, kan je gebruik maken van de warme maaltijden van het OCMW en de thuisdiensten.

Hoe doe ik een aanvraag?

De aanvraag dient te gebeuren d.m.v. een voorgedrukt aanvraagformulier, dat door de aanvrager wordt ondertekend. Nadien ontvang je een schriftelijke bevestiging van inschrijving op de wachtlijst.

Wie kan een aanvraag doen?

  • Leeftijd

Iedereen die ouder is dan 70 jaar kan een aanvraag doen, net zoals de mensen die 70 worden in het jaar van de aanvraag.

  • Wonen

Bij voorrang worden serviceflats toegewezen aan personen die op het moment van de aanvraag of opname minimum tien jaar in Arendonk wonen en ingeschreven zijn in het bevolkingsregister of diegene die tijdens de laatste dertig jaar voor een periode van minstens tien jaar in Arendonk gewoond hebben en in het bevolkingsregister ingeschreven waren.

Op de tweede plaats komen in aanmerking aanvragers die elders wonen maar waarvan één van de kinderen minstens tien jaar in de gemeente Arendonk woont en ingeschreven is in het bevolkingsregister.

Op de derde plaats komen alle anderen voor opname in aanmerking.

Aangaande het woonvoorrangrecht voor aandeelhouders van SERVICEFLATS INVEST worden de regels gerespecteerd die worden opgenomen in het Reglement van Orde.

Vereisten bij het huren van een flat

De nieuwe bewoner dient valide te zijn of bij mindervaliditeit voldoende zelfredzaam te zijn op het moment dat hij of zij de flat betrekt.

De zelfredzaamheid wordt bepaald op basis van de Katzschaal (BS 21.03.1991). Om de zelfredzaamheid te ondersteunen kan er beroep worden gedaan op thuiszorgdiensten.

 

Naar top Naar top