VAP (ouderen)

Sociaal huis Woondienst VAP (ouderen)

Premie voor 65-plussers die geconfronteerd worden met de fysieke ongemakken van het ouder worden en daarom aanpassingswerkzaamheden uitvoeren aan de woning of als je je woning aanpast aan de fysieke gesteldheid van een inwonend bejaard gezinslid (65-plusser).

Werkzaamheden: Traplift, badkameraanpassing (bv. bad ombouwen tot inloopdouche), bouwen van een 2de badkamer op het gelijkvloers, slaapkamer naar het gelijkvloers verhuizen, hellingen wegwerken, verbreden van deuren/gangen, aanbrengen van handgrepen en steunmiddelen, automatiseren van deuren/garagepoort/rolluiken ... .
De premie kan aangevraagd worden door de bewoner of de verhuurder van een woning. De bewoner of verhuurder moet niet noodzakelijk bejaard zijn. Als bewoner of verhuurder kan je namelijk ook de aanvraag indienen voor een bejaarde persoon die bij je inwoont.
De aanpassingspremie geldt specifiek voor bejaarde personen (65+), zowel met als zonder handicap. Personen die niet bejaard zijn, komen niet in aanmerking. Wie niet bejaard is, maar wel erkend is als persoon met een handicap, kan voor ondersteuning eventueel terecht bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.
Voor uitgebreide informatie kan je terecht bij onze woondienst of op https://www.wonenvlaanderen.be/premies/vlaamse_aanpassingspremie_voor_ouderen/wat_en_voor_wie_is_de_aanpassingspremie#item_425

Naar top Naar top